U bent hier: Home - Proces - Jeugdigen en funderingsmachines

Printvriendelijke versie

 
 
 

Bijlage 3. Jeugdigen en funderingsmachines


Jeugdigen zijn werknemers onder 22 jaar (ofwel t/m 21 jaar). Jeugdige werknemers mogen geen arbeid verrichten op een arbeidsplaats waar de dagelijkse blootstelling aan lawaai 85 dB(A) of hoger is of de piekgeluidsdruk 140 Pa of hoger is en niet worden blootgesteld aan schadelijke trillingen. Ten aanzien van het geluid geldt hierop een uitzondering als de in het kader van het A-blad Geluid en Trillingen genoemde maatregelen zijn getroffen.

Jeugdigen onder 18 jaar mogen geen werkzaamheden verrichten bij funderingsmachines, tenzij aan de volgende voorwaarden is voldaan:
  • Indien de werkgever de jeugdige werknemer op de hoogte heeft gesteld van de veiligheidsinstructies
  • voor het werken bij funderingsmachines inclusief het gebruik van PBM
  • Indien de jeugdige de werkzaamheden bij de funderingsmachine verricht onder toezicht en begeleiding van bijvoorbeeld een ervaren heibaas (zogenaamde formeel aangestelde 'leermeester')
18-plus-jarigen mogen de functie van machinist niet zelfstandig verrichten, tenzij zij onder deskundig toezicht staan en in opleiding zijn of in het bezit zijn van de TCVT-RA-registratie. Vanaf 20 jaar dienen zij in het bezit te zijn van de TCVT-RA-registratie. Ook hierbij geldt natuurlijk nog steeds de eis van aanvullende (aantoonbare) relevante werkervaring en specifieke instructies.

Documentatie
 
   
   
 

Download gehele proces als PDF

 
 
 

< terug naar vorige pagina